07 Wrzesień 2010 r. 16:25:32 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: PRZYPOMINAMY ŻE NA FORUM OBOWIĄZUJE REGULAMIN. PROSIMY O ZAPOZNANIE SIĘ Z NIM

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj siÄ™ Rejestracja  
Strony: [1]   Do doÅ‚u
  Drukuj  
Autor WÄ…tek: Architektura krajobrazu PK  (Przeczytany 1038 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
gabolka123
Użytkownik

Karma 0

« : 08 Marzec 2010 r. 21:18:50 »

w tym roku zdaje maturÄ™ (biol rozsz, geogr rozsz, pl podst, mata podst, franc podst), a potem sie wybieram na studia. interesuje mnie architektura krajobrazu w Krakowie ( politechnika krakowska albo uniwersytet rolniczy ).

JeÅ›li możecie to napiszcie co wiecie o tych studiach-czy ciężko siÄ™ dostać, jak wyglÄ…da egzamin z rysunku? Bo chodzÄ™ na kurs rysunku, ale on jest tak bardziej  pod zwykÅ‚a architekturÄ™... jakieÅ› szczegóły poproszÄ™  MrugniÄ™cie
co myślicie i wiecie o tych uczelniach? jak się utrzymać na tym kierunku? jak wygląda sytuacja z praca?

z góry wielkie dzięki za odpowiedz:) Buziak

gabolka123
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #1 : 09 Marzec 2010 r. 23:20:40 »

hej...ludzie!!! czemu nikt nie pisze o architekturze krajobrazu? Wesprzyjcie słabszych... Z politowaniem

Akinom
Użytkownik

Karma 0

...dziewczyna na opak ;)

« Odpowiedz #2 : 11 Marzec 2010 r. 11:23:50 »

Nikt nie pisze bo z tego co siÄ™ orientujÄ™ nikt nie studiuje AK w Krakowie. Ale jeÅ›li interesowaÅ‚oby CiÄ™ to jak to wyglÄ…da w Olsztynie (Uniwersytet WarmiÅ„sko- Mazurski) to sÅ‚użę pomocÄ…, bo akurat tu to studiujÄ™.  Programy studiów niby wszÄ™dzie wyglÄ…daja podobnie, ale róznice sÄ… chyba dosyć znaczne, zwÅ‚aszcza, że w zależnoÅ›ci od tego czy AK prowadzona jest na polibudzie, ASP czy uniwerku nacisk kÅ‚adzie sie na inne jej aspekty. Na polibudzie trzeba sie chyba nastawić na rysunek techniczny i generalnie bardziej Å›cisÅ‚e ujÄ™cie tematu, na ASP góre bierze szeroko pojÄ™ty wymiar artystyczny, a na uczelniach rolniczych/ przyrodniczych (jak np UWM) duża wagÄ™ przywiÄ…zuje sie do roÅ›linek itd. A praca? BÄ™dziesz wykwalifikowanym pracownikiem interwencyjnym, tudzież grabażem liÅ›ci MrugniÄ™cie No i nie bÄ…dż taka w gorÄ…cej wodzie kÄ…pana- nikt nie siedzi na forum 24/24 (no może poza Ratem ;P)

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

nikka
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #3 : 12 Marzec 2010 r. 22:19:35 »

Dlaczego uważasz że nikt nie studiuje? Ja na przykład tak:D Jeśli chodzi o dostawanie się trudniej jest na zwykłą architekturę, na krajobraz jak się przygotujesz z rysunku nie powinno być tak źle:) A i nie przejmuj się, że jest pod zwykłą architekturę, na pk oba egzaminy są bardzo podobne. Poza tym zdecydowanie polecam pk, ten kierunek istnieje na niej dużo dłużej niż na rolniczym (tam powstał w zeszłym roku bodajże), jest prowadzony na wydziale architektury i moim zdaniem daje lepsze przygotowanie z projektowania np., a z roślinek i tak i tak nie odpuszczają;) Jeśli pracujesz na bieżąco (trzeba się nastawić na to, że dużo roboty jest przez cały semestr i lepiej sobie zaległości nie robić, ale za to w sesji nie ma takiego nawału naraz), to raczej z utrzymaniem się nie ma problemów. Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania możesz pisać na pw pozdrawiam;)
gabolka123
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #4 : 17 Marzec 2010 r. 19:11:01 »

faktycznie w gorÄ…cej wodzie kapana  Duży uÅ›miech WystarczyÅ‚o poczekac troche i tak fajnie odpowiadacie:)
Mam nadzieje, że macie racje z tymi egzaminami:)
A jak wyglada sytuacja z matma na tym kierunku?  Niezdecydowany

Akinom
Użytkownik

Karma 0

...dziewczyna na opak ;)

« Odpowiedz #5 : 24 Marzec 2010 r. 23:32:53 »

Ja miałam jeden semestr- chyba nawet nie tknęliśmy pochodnych. Generalnie raczej symbolicznie.
O nikka- nie wiedziałam, że tu w ogóle jeszcze ktoś oprócz mnie jest na AK Uśmiech Miło wiedzieć. A który rok? Bo ja drugi i wybiegając myślami bardziej w przód chciałabym robic magisterke gdzieś dalej (jesli w ogóle|)- myślałam o Wawie, ale wszystkie wiadomości z Kraka też mile widziane. Jako, że to polibuda, to pewnie obcykani jesteście już w Cadzie co? Bo u nas to jest w ogóle wszystko do góry nogami wywrócone- Cada dopiero zaczynamy, byliny dopiero na 3 roku, rośliny to sobie możemy w necie pooglądać albo w katalogach (które tez są beznadziejne, bo chyba nie ma rynku ani jednego porządnego tytułu, w którym byłyby wszystkie niezbędne informacje), bo zamiast jakiegoś porządnego wyjazdu do szkółki wysyłają nas na praktyki do urzędu miast,a tu projektować nam karzą jakieś niewiadomo jakie parki. Człowiek sam musi dochodzić praktycznie do wszystkiego. Uczą wszystkiego, poza projektowaniem właśnie.

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

nikka
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #6 : 25 Marzec 2010 r. 23:50:02 »

Hm, to faktycznie kiepsko... U nas cad jest od pierwszego semestru także bez problemu no i mamy oczywiscie projektowania dosc:) Szata roslinna jako taka jest przez cztery semestry wiec na niedobor nauki kochanych roslinek tez nie narzekamy, także zapraszam do Krakowa:) SGGW ponoc tez nie jest zla ale ja tam bede popierac wlasna uczelnie Mrugnięcie
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 21 zapytaniami.