11 Wrzesień 2010 r. 04:45:04 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: PRZYPOMINAMY ŻE NA FORUM OBOWIĄZUJE REGULAMIN. PROSIMY O ZAPOZNANIE SIĘ Z NIM

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: antykoncepcja na 1 raz  (Przeczytany 2055 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
@lex
Użytkownik

Karma 0

« : 07 Marzec 2010 r. 16:38:18 »

Może nieco nieprzemyślany wątek, lecz po obejżeniu dziś jednego z seriali doszłam do wniosku, że warto go zacząć, by w przyszłości pokolenia mogły uniknąć niepotrzebnego stresu Język

Czy podczas 1 razu ograniczaliście się wyłącznie do prezerwatywy? A może emocje związane z chwilą sprawiły, że zupełnie zapomnieliście o zabezpieczeniu? Osobiście znam osoby, które tą kwestię traktują strasznie poważnie jeszcze przed "dokonaniem" się faktu - czyli w torbie paczka prezerwatyw, codziennie po tabletce itd... ale czy to nie za duża paranoja?
rashda hard
Użytkownik

Karma 0

ty lebiodo!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 07 Marzec 2010 r. 17:22:17 »

nie rozumiem za bardzo.

Partner użył prezerwatywy. Tabletki zaczęłam brać dopiero późnej. Znam dziewczyny, które miały w planach rozpoczęcie współżycia i chciały być na to gotowe i zaczynały przed pierwszym razem brać tabletki. Właśnie żeby nie było sytuacji, że prezerwatywy brak.

Nie znam związków w których stosuje się podwójne zabezpieczenie, czyli tabletki + prezerwatywa na stałe(chociaż z byłym przez jakoś czas kiedy zaczynałam brać tabsy tak robiliśmy, to była kwestia przyzwyczajenia i ginekolog powiedział, że dla własnego komfortu psychicznego możemy tak robić).
Jakkolwiek podwójne zabezpieczenie nie uważam za paranoję.

PS: Nawet nie wiecie jak byłam wkurzona kiedy w przerwie brania tabletek (musiałam je odstawić na jakoś czas z powodu operacji) mój ostatni partner nie był przygotowany i nie miał ze sobą prezerwatyw Chichot Panowie, apeluję! Gumka w portfelu powinna być! Zawsze!
« Ostatnia zmiana: 07 Marzec 2010 r. 17:24:00 wysłane przez rashda hard » Zapisane

Shenzi Marie Predatora Vendetta Jacquelina Hyena

www.hollyshit.pl
http://www.rashda.digart.pl - więcej mojego
delirium_tremens
Użytkownik

Karma 0

Odkaszlnąć. Wejść w światło.

« Odpowiedz #2 : 07 Marzec 2010 r. 17:30:48 »

chyba połączenie prezerwatywa + patentex oval powinno być spoko.

[Jaśmin lover]

totalnie, po prostu, czyszczę się z definicji
Klaudia18
Użytkownik

Karma 0

oto para idealna-on Amor, ona amoralna

« Odpowiedz #3 : 08 Marzec 2010 r. 12:09:32 »

http://www.cogito.com.pl/forum/index.php?topic=20731.0
Tu jest podobny temat.

Nie wiem dlaczego, ale sama prezerwatywa wydaję mi się za małym zabezpieczeniem. Może dlatego, że gdyby, puff, pękła, już nie ma para żadnej dodatkowej ochrony.

Czasami sobie roję,
że może to my dwoje
że nic już poza nami,
a my nie znamy granic.
Lecz muszę roić szybko
kto wie, czy wnet to wszystko
prędzej czy później, zaraz-
nie runie prosto na nas.
rashda hard
Użytkownik

Karma 0

ty lebiodo!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : 08 Marzec 2010 r. 14:50:24 »

w tedy można udać się po tabletkę "po", lub wcześniej poprosić ginekologa i trzymać taką w zapasie.

www.hollyshit.pl
LosAndziosxD
Moderator

Karma 0

Nie piję alkoholu i jem tylko kaszę.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 08 Marzec 2010 r. 15:55:10 »

Mam takie same zdanie jak Klaudia, tabletka "po" to wyjście maksymalnie awaryjne.

A co to za różnica, czy pierwszy, czy trzydziesty "raz"? Ludzie powinni pamiętać o zabezpieczeniu zawsze. Gumka plus tabletki to najlepsze wyjście, moim zdaniem.

Wierzę tylko w siebie.
Młodość. Miłość. Muzyka. Sport. Życie.
'Tell mommy I'm sorry, this life is a party, I'm never growing up ; )
Cuthli
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #6 : 08 Marzec 2010 r. 16:22:47 »

Gumka plus tabletki to najlepsze wyjście, moim zdaniem.
Najbardziej "pewne" oczywiście. Ale odkąd biorę tabletki nie wyobrażam sobie powrotu do używania prezerwatywy. Stosowane zgodnie z zaleceniami są według mnie wystarczającym zabezpieczeniem, a nie po to je stosuję aby rezygnowac z przyjemności jaką niesie seks bez prezerwatywy.

Mam takie same zdanie jak Klaudia, tabletka "po" to wyjście maksymalnie awaryjne.
Zgadzam się i tak też powinna byc stosowana. W razie np pęknięcia prezerwatywy używanej jako jedyne zabezpieczenie.

Może nieco nieprzemyślany wątek, lecz po obejżeniu dziś jednego z seriali doszłam do wniosku, że warto go zacząć, by w przyszłości pokolenia mogły uniknąć niepotrzebnego stresu Język
Gratuluję cennych przemyśleń po obejrzeniu serialu.

Mój pierwszy raz był zaplanowany, dlatego też zabezpieczenie (prezerwatywa) było przygotowane.

"Odi profanum vulgus et arceo" Horacy

"Stań się Słońcem, a wszyscy cię dostrzegą"
Klaudia18
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #7 : 08 Marzec 2010 r. 16:46:17 »

Najbardziej "pewne" oczywiście. Ale odkąd biorę tabletki nie wyobrażam sobie powrotu do używania prezerwatywy. Stosowane zgodnie z zaleceniami są według mnie wystarczającym zabezpieczeniem, a nie po to je stosuję aby rezygnowac z przyjemności jaką niesie seks bez prezerwatywy.

W sumie czytałam ostatnio na innym forum temat o 'podwójnych zabezpieczeniach' typu pigułka + prezerwatywa i zdziwiło mnie lekko, jak ludzie najechali na taki styl zabezpieczania, pisząc, że ''to już paranoja i że taka przesadna ostrożność wskazuje, że para zbyt się boi konsekwencji i może nie powinna w ogóle współżyć skoro tak panikują''.
Nie zgodziłabym się z taką argumentacją - raczej to wskazuje na odpowiedzialność pary. Żadna skrajność pewnie nie jest dobra, ale może już lepsza zbytnia ostrożność niż beztroskie pójście na żywioł.

No ale - uważacie właśnie, że podwójne zabezpieczenie typu prezerwatywa + pigułki to już lekka paranoja i bezzasadność, bo pigułki mają niemal 100% skuteczność, więc wystarczą? ( mówię oczywiście o sytuacji, gdy współżyje się ze stałym, sprawdzonym partnerem i nie ma ryzyka chorób, mam na myśli tylko aspekt zabezpieczenia przed ciążą)
Przypomina mi się, że eihra gdzieś pisała o znajomej, która stosowała tabletki i mimo tej 'najlepszej' ochrony - wpadła. No ale może też wchodziły tu w grę jakieś dodatkowe czynniki typu zapominanie brania tabletek itp?
« Ostatnia zmiana: 08 Marzec 2010 r. 16:50:38 wysłane przez Klaudia18 » Zapisane

Czasami sobie roję,
że może to my dwoje
że nic już poza nami,
a my nie znamy granic.
Lecz muszę roić szybko
nie runie prosto na nas.
rashda hard
Użytkownik

Karma 0

ty lebiodo!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 08 Marzec 2010 r. 16:55:29 »

Tego, czy tabletki były brane regularnie się nigdy nie dowiemy.
Moja kuzynka spodziewa się 3go dziecka obecni, pomimo, że ostatnio brała pigułki. Podobno, bo znając jej roztrzepany charakter jestem w stanie uwierzyć, że mogła o czymś zapomnieć.

Zastanawiam się jaka może być przyjemność z seksu, kiedy para panicznie boi się ciąży. Nie twierdzę, że podwójne zabezpieczenie, jest wyznacznikiem tylko i wyłącznie paniki, ale panika zdecydowanie nie jest wyznacznikiem dojrzałości.

Zastanawiam się również, skoro para nie ma 100% zaufania do tabletek, to czy w razie pęknięcia prezerwatywy będą mimo wszystko zachowywali spokój, bo w końcu tabletki (jak każda metoda antykoncepcyjna) nie dają 100% zabezpieczenia... Więc jaki jest sens? Czy rzeczywiście podnosimy skuteczność zabezpieczenia, czy tylko się czymś oszukujemy i potrzebujemy prezerwatywy jedynie jako namacalnego dowodu, że wszystko jest w porządku..?

www.hollyshit.pl
Jaśmin
Moderator

Karma 0

A ja jestem córką czarownicy...

« Odpowiedz #9 : 08 Marzec 2010 r. 17:03:20 »

Zastanawiam się jaka może być przyjemność z seksu, kiedy para panicznie boi się ciąży.
oralna Język

Znam ludzika, który po dwóch latach związku za każdym razem musiał mieć gumkę i żel - dostał paranoi pod tytułem "łapie mnie na dziecko". Duży uśmiech

Panowie, apeluję! Gumka w portfelu powinna być! Zawsze!
Ależ skąd. Ależ po co. Że tak kolokwialnie zapytam, po ch**? Duży uśmiech Niektórzy obywają się bez. Bez seksu, rzecz jasna.

Wierzę w lot dzikich gęsi i dostojność ciszy, poznanie opowieści wiatru i zrozumienie istoty płomienia. W dwóch słowach: jestem wiedźmą.

Mod jest wredny, mod jest zły, mod ma bardzo ostre kły!
rashda hard
Użytkownik

Karma 0

ty lebiodo!

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : 08 Marzec 2010 r. 17:12:53 »

no oralna tak Chichot

można bez seksu, ale to chyba nie ten temat Mrugnięcie

www.hollyshit.pl
Christine_Daae
Użytkownik

Karma 0

Jestem strasznikiem tych miejsc....

« Odpowiedz #11 : 08 Marzec 2010 r. 19:38:30 »

Ja tam sobie myślę tak, że genaralnie nie planuje się pierwszego razu z danym partnerem, a potem koniec. Jak już się planuje, to to facet, z którym ileśtam się jest i na jednym razie się nie skończy. Wniosek? Trkatować jak każdy inny raz, ruszyć tyłek do ginekologa, poprosić o tabletki, a jak względy zdrowotne nie pozwalają- gumka i globulka, ewentualnie można gina spytać, co za problem. Dochodzi jescze kwestia tego, czy potem para że tak powiem ma możliwości uprawiania seksu, czy po prostu teraz ma  wolną chatę i o- można, a generalnie to nie wiem, co miesiac czy co 2-3 tygodnie- wtedy tabletki są już średnio opłacalne, więc pozostaje gumka i globulka. Ja mieszkam bez rodziców, więc logicznie rzecz biorąc po jakimś czasie na gumkach, zdecydowaliśmy sie na tabletki;).

"kobiety nie trzeba pilnowac. Trzeba tylko sprawić ,by nie chciała odejść" Mrugnięcie
Klimer
Administrator

Karma 0

Primus inter pares

« Odpowiedz #12 : 10 Marzec 2010 r. 09:07:18 »

globulka nie jest raczej dobrym pomysłem na pierwszy raz... nie dość że oboje mogą być wystarczająco zestresowani samym stosunkiem, to dziewczynie jeszcze będzie się globulka w pochwie pienić Język

tabletki ponad wszystko! Uśmiech (i na pierwszy raz też super! - wygodniej, pewniej, łatwiej)
przyjaciolka
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #13 : 13 Sierpień 2010 r. 13:13:09 »

Szkoda tylko,ze nikt nawet nie wspomnie o MEGAWIELKICH KONSEKWENCJACH STOSOWANIA PIGUŁEK ANTYKONCEPCYJNYCH a im dłużej się je stosuje (5 lat,10 lat i dłużej...) to już w ogóle...
Wygoda dla facetow,ale konsekwencje ponosi kobieta !!! Dlaczego nikt nie chroni biednych kobiet? Żal na to patrzec...a firmy farmaceutyczne zacieraja rece,bo to ogromne pieniadze...ginekolodzy maja podpisane umowy z tymi firmami i wciskaja je coraz mlodszym dziewczynom...
A jesli ktos nie wie jakie to "skutki uboczne",bo tak lekko nazywane są te ciężki konsekwencje to prosze bardzo (miedzy innymi,bo jest ich wiecej!):
- wzrost wagi ciała
- spadek libido
- depresja
- uczucie puchniecia
- zakrzepica, zatory, żylaki...
- rozstępy i cellulit
- plamienia, krwawienia
- plamy po opalaniu
- bóle brzucha, nudnosci, wymioty
- fatalna cera
- bóle głowy
- i najgorsze => NOWOTWORY I BEZPŁODNOSC !!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecam prezerwatywy i metody naturalne.

"Radę,którą dajesz innym,zastosuj najpierw u siebie"
"Trudności szlifują serce jak diament"
"Miej zawsze w sercu Nadzieję"
"I LOVE DANCE!"
eihra
Użytkownik

Karma 0

żuczek jest głupi

« Odpowiedz #14 : 13 Sierpień 2010 r. 13:26:36 »

O matko, ale brednie.

Przyjaciółko, ogarnij się, pókim dobra (i moderatorzy póki dobrzy). Absolutnie wszystkie skutki uboczne które wymieniłaś wystąpić MOGĄ, ale NIE MUSZĄ i u większości NIE WYSTĘPUJĄ. Biorę prochy od roku i nie mam absolutnie żadnego z wyżej wymienionych objawów. Tak, tak, ja wiem, Ty piszesz o tych, co ćpają regularnie od 5 lat. Tylko widzisz - skąd możesz mieć pewność, że ten ból głowy, który właśnie masz, jest od pigułki, a nie od zmiany ciśnienia atmosferycznego? A te dodatkowe kilogramy to są od ciasteczek, które wcinasz na kilogramy?

Bo widzisz, jeśli występuje jakikolwiek skutek uboczny, oznacza to, że tabletki są źle dobrane i wtedy idzie się po inne do ginekologa.

Natomiast z nowotworami to jest taka sztuczka, że wykrywane są częściej u pań tabletkujących, bo... <fanfara> te się częściej badają! Odpowiedzialny ginekolog raz na rok robi serię badań pacjentce. A teraz powiedz przyjaciółko, kiedy ostatni raz robiłaś cytologię? No kiedy?
Tak. Też polecam metody naturalne. Tak zabezpieczała się babka od religii w liceum - w wieku 40 lat miała sześcioro dzieci Chichot

po strunach idę do nieba
przyjaciolka
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #15 : 13 Sierpień 2010 r. 13:37:57 »

Spodziewałam się cynizmu. Zwłaszcza,że to forum nastolatków.
Nie,nie jestem katechetką i daleko mi do bycia dewotką.
Informacje mam z pierwszej ręki,bo w rodzinie mam siedmiu lekarzy (mój ojciec, 2 wujków,1 ciocia i 3 kuzynów).
Możesz się bronic,każdy zresztą robi sobie co chce...wolny kraj! Uśmiech Nie muszę nic więcej pisac.
Ostrzegam tylko,bo tu sporo młodych dziewcząt.

"I LOVE DANCE!"
Kaska8
Użytkownik

Karma 0

Rządzisz!

« Odpowiedz #16 : 13 Sierpień 2010 r. 13:40:54 »

A od kidy to tabsy niszczą cere?! Przecież przypisuje się je między innymi dziewczyną, które mają problemy z trądzikiem... Więc jakim cudem mogą one ją niszczyć. Poza tym to droga przyjaciółko widać, że nie czytałaś ulotek informacyjnych. Wszytskie zgrożenia są tam wyraźne napisane. Także ostrzeżenia.

Userbars.pl
eihra
Użytkownik

Karma 0

żuczek jest głupi

« Odpowiedz #17 : 13 Sierpień 2010 r. 14:03:19 »

A ja mam koleżankę, która od 5 lat z hakiem bierze tabsy i nie ma żadnego z wymienionych przez Ciebie objawów, ot. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Ja się nie bronię, ja przekazuję rzetelną wiedzę od pani gin swojej osobistej i z zajęć na uniwersytecie nt edukacji seksualnej Chichot

po strunach idę do nieba
Dianaa =)
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #18 : 13 Sierpień 2010 r. 14:29:10 »

Natomiast z nowotworami to jest taka sztuczka, że wykrywane są częściej u pań tabletkujących, bo... <fanfara> te się częściej badają! Odpowiedzialny ginekolog raz na rok robi serię badań pacjentce. A teraz powiedz przyjaciółko, kiedy ostatni raz robiłaś cytologię? No kiedy?
A ja słyszałam, że większa jest wykrywalność nowotworów piersi, ale mniejszam szyjki macicy i jajników, czyli coś kosztem czegoś. Mrugnięcie W mojej sytuacji [brak nowotworów piersi w rodzinie, za to liczne nowotwory tam niżej] wyniosek wydaje się jasny - dla zdrowia warto. Głowa bolała mnie wcale nieczęściej niż zwykle, a brzuch - prawie w ogóle. Nie przytyłam nawet kilograma, a raczej waga spadała. Chętnie postarałabym się znowu o te pigułki, bo naprawdę czułam się bardzo komfortowo [szczególnie podczas okresu], ale skoro już nie mam problemów z jajnikiem, chyba nie ma sensu obciążać wątroby.

No, ale moje doświadczenie nie może liczyć się z informacjami z pierwszej ręki przyjaciółki. Wszak ma tatę lekarza.  Mrugnięcie

Klaudia18
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #19 : 13 Sierpień 2010 r. 14:42:25 »

Natomiast z nowotworami to jest taka sztuczka, że wykrywane są częściej u pań tabletkujących, bo... <fanfara> te się częściej badają! Odpowiedzialny ginekolog raz na rok robi serię badań pacjentce.

Ha. Ja właśnie chciałabym wreszcie dostać jakieś RZETELNY, obiektywny raport na temat antykoncepcji hormonalnej. Bo jak na razie widzę wielki rozłam - sięgnę po jakąś kobiecą gazetkę i tam wielce hurraoptymistyczne artykuły, że tabletki anty to samo dobro i wręcz lepiej je brać niż nie brać! Skutki negatywne są umniejszane bądź w ogóle nie wymieniane, więc można wysnuć niemal wniosek, że kobieta łyka dobroczynne witaminki.
Druga strona medalu to wszystkie katolickie przekazy, które oprócz warstwy ideologicznej anty nastawionej [w to nie wnikam i nie chce mi się o tym tu rozmawiać] piszą także o samych negatywnych skutkach, i tu hiobowe wieści o nowotworach i bezpłodności.
I ja się pytam, czy można w ogóle znaleźć jakieś obiektywne, niesprofilowane przekazy? Bo ani pierwsza ani druga opcja mnie w ogóle nie przekonuje. Zabawne mi się wydaje pisanie, że tabletki nie przynoszą żadnych skutków ubocznych, bo mimo wszystko halo! to są hormony, ogromna ingerencja w organizm.
Z drugiej strony kobiety biorą nieraz wiele lat tabletki i nie mają skutków ubocznych, później bez problemu zachodzą w ciążę itp. [tylko tu oczywiście 1 opcja wywnioskuje że 'oczywiście, przecież tak miało być' a druga stwierdzi ponuro 'udało im się JAKIMŚ cudem'.

Ale piszesz eihra, że bierzesz tablettki rok i nie masz żadnych skutków ubocznych, ale przecież nie możesz przewidzieć skutków z tzw 'opóźnionym zapłonem'?

Wśród moich koleżanek głównie przeciw tabletkom pojawia się argument ' a bo potem będę miała problemy z zajściem w ciążę' , to jest jakoś mocno zakorzenione w myśleniu, ale może wynika z niewiedzy? Jak mówię, brakuje mi obiektywnych informacji. Bo jak stwierdzimy jak przyjaciółka, ze ginekolodzy mają podpisaną umowę z firmami i zobaczymy w tym wielki UKŁAD, to wyjdzie, że nawet ginekologowi nie można zaufać.

Czasami sobie roję,
że może to my dwoje
że nic już poza nami,
a my nie znamy granic.
Lecz muszę roić szybko
nie runie prosto na nas.
lily marlene
Użytkownik

Karma 0

my life should have a soundtrack

« Odpowiedz #20 : 13 Sierpień 2010 r. 14:53:16 »

Klaudio, nie jestem lekarzem więc tak sobie sama debatuję, ale trudno o jednoznaczne wskazania skutków brania tabletek. Bo owszem, one mogą wystąpić, ale z drugiej strony zobacz pierwszą lepszą ulotkę jakiegoś antybiotyku. Konieczne jest uprzedzanie o każdej możliwej ewentualności, nawet jeżeli wystąpi raz na pięć milionów, sama czytając ulotkę zastanawiałam się, ile to złych rzeczy może mi się stać. Nie dzieje się żadna. Co do zajścia w ciążę, to czytałam, że wręcz są większe szanse po odstawieniu tabletek ( oczywiście przez pewien czas). O polecanych przez przyjaciółkę metodach naturalnych szkoda mi się nawet wypowiadać.

I usually say, "Fuck the truth," but mostly, the truth fucks you.
skydiver89
Użytkownik

Karma 0

Whatever...

« Odpowiedz #21 : 13 Sierpień 2010 r. 15:04:58 »

Ja rozumiem że tu wszystko w kategorii antykoncepcji na pierwszy raz?Mrugnięcie
Tabletki-byłoby super ale to trzeba planować pierwszy raz a czy wogóle się da to zaplanować? A prezerwatywa jest pod ręką zawsze ale trzeba z nią też uważać. Co do metod naturalnych to życzę powodzenia w liczeniu dni płodnych i niepłodnych.

'A przecie w tej "z słoniowej
kości mojej wieży"
niejeden bok się szczerą
ludzką krwią czerwieni,
niejeden jęk ludzkości w
fundamencie leży
i u szczytu dusz ludzkich dość
świeci płomieni.'
Klaudia18
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #22 : 13 Sierpień 2010 r. 15:11:29 »

Ja rozumiem że tu wszystko w kategorii antykoncepcji na pierwszy raz?Mrugnięcie

Nie powinno tu tego być, odpowiedni temat jest tu:
http://www.cogito.com.pl/forum/index.php?topic=20666.0
I tam można by się przenieść z tym poruszonym wątkiem.

Tabletki-byłoby super ale to trzeba planować pierwszy raz a czy wogóle się da to zaplanować?

Jasne, że się da, ale to już zależy od pary i podejścia do seksu [i od odpowiedzialności].
Tylko, że w myśleniu niektórych pierwszy raz kojarzy się z czymś spontanicznym i mało przemyślanym. [bo może i często tak bywa]

Czasami sobie roję,
że może to my dwoje
że nic już poza nami,
a my nie znamy granic.
Lecz muszę roić szybko
nie runie prosto na nas.
przyjaciolka
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #23 : 13 Sierpień 2010 r. 15:29:09 »

Metody naturalne są na wymarciu-tak najwyraźniej myślicie. Znam wiele par,które je stosują (jedne tylko je,inne z prezerwatywami) i wszystkie dzieci (od jednego po dwójkę) mają zaplanowane. Dodam,że są to małżeństwa zarówno z 5-letnim stażem jak i 35-letnim. Kwestia chęci poznania swojego ciała,jego rytmu oraz obserwacja siebie. Mężczyźni w tych małżeństwach są zaangażowani w sprawę płodności kobiety. Teraz często spotykam zupełnie odwrotne postawy : "niech bierze tabletki, to jest wygodniejsze, ona musi tego pilnowac, to jej sprawa".
Seksualnosc to odpowiedzialnosc a nie zabawa i wylacznie przyjemnosc. Powinien byc szacunek do kobiety,jej ciała i rytmu jakim żyje jej organizm. Najłatwiej ją truc tabletkami. Najszybsze rozwiązanie. A potem? Nieważne. To JEJ sprawa.
Intymnego pytania o wykonywanie przeze mnie cytologii nie rozumiem. Odpowiem jednak-jestem absolutną promotorką profilaktyki wczesnego wykrywania nowotworów - zarówno raka szyjki macicy jak i piersi. U ginekologa i onkologa,gdy nic się nie dzieje jestem raz w roku a gdy cokolwiek mnie niepokoi-wiadomo,od razu się konsultuję. Cytologię trzeba robic każdego roku,ponieważ wcześnie wykryte komórki nowotworowe dają szansę na całkowite wyzdrowienie Uśmiech
Powtarzam jeszcze raz-nikogo nie zamierzam do niczego przekonywac. To Wasze życie,zdrowie i spoko-każdy ma wolnosc wyboru. Uważam jednak,że każdy ma prawo do pełnej informacji a tego nie ma !!! Za 5 lat pewnie nie popiszemy na tym forum a jestem bardzo ciekawa jak się wtedy będziesz czuła...ile będziesz ważyła,jaki będziesz miała popęd seksualny,jakie choroby za sobą...
Pozdrawiam pokojowo!

"I LOVE DANCE!"
przyjaciolka
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #24 : 13 Sierpień 2010 r. 15:34:28 »

Bo jak stwierdzimy jak przyjaciółka, ze ginekolodzy mają podpisaną umowę z firmami i zobaczymy w tym wielki UKŁAD, to wyjdzie, że nawet ginekologowi nie można zaufać.
Niestety,ale tak właśnie jest !!! Ja mam swojego od lat,jestem bardzo zadowolona i radzę Wam isc do takiego z polecenia a nie wciskającego tabletki na twarz czy na wejście. Mam koleżanki i wiem,do czego ginekolodzy są zdolni- trzynastolatkom potrafią przepisac tabletki nie badając ich ani nie zaglądając w datę urodzenia !!! Wśród lekarzy nie brak oszustów !!!

"I LOVE DANCE!"
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.24 sekund z 19 zapytaniami.