07 Wrzesień 2010 r. 17:04:37 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: PRZYPOMINAMY ŻE NA FORUM OBOWIĄZUJE REGULAMIN. PROSIMY O ZAPOZNANIE SIĘ Z NIM

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3 4 ... 19   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wybory prezydenckie  (Przeczytany 11480 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Manveru
Użytkownik

Karma 0

Targam wnętrze.

« Odpowiedz #25 : 02 Marzec 2010 r. 21:23:16 »

Poza tym Sikorski powiedział TAK całkowitemu zakazowi palenia w miejscach publicznych, i zakazowi in vitro oraz stwierdził, że przepuści każdą ustawę któą jego podwładni będą chcieli uchwalić.

Komorowski na odwrót, czyli pod moje zdanie : )

Pierwsze dwie deklaracje popieram w 100%, ostatnia jest zbyt luźna.

Ciężki typ ze mnie, fizycznie i z charakteru.
LosAndziosxD
Moderator

Karma 0

Nie piję alkoholu i jem tylko kaszę.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #26 : 02 Marzec 2010 r. 21:28:15 »

Oczywiście, że pójdę. Nie robię tajemnicy z tego, na kogo będę głosować - będzie to prawdopodobnie Sikorski.

Ale poważnie, po co głosować?

W państwie demokratycznym im wyższa jest frekwencja, tym większa (teoretycznie) legitymizacja tego zbrodniczego systemu. Chętnie zobaczę jego upadek, więc niska frekwencja jest mi na rękę.

OK. Znasz jakiś lepszy system?

Wierzę tylko w siebie.
Młodość. Miłość. Muzyka. Sport. Życie.
'Tell mommy I'm sorry, this life is a party, I'm never growing up ; )
delirium_tremens
Użytkownik

Karma 0

żyję dłużej niż wszyscy młodo zmarli poeci

« Odpowiedz #27 : 02 Marzec 2010 r. 21:29:31 »

Pierwsze dwie deklaracje popieram w 100%, ostatnia jest zbyt luźna.
A ja właśnie jestem im totalnie przeciwna, dlatego Komorowski ma u mnie duży plus za lewactwo.  Buziak

[Jaśmin lover]

Iść żyć. Udawać cząstkę społeczności.
Robić. Najpierwszy umrze język. Nie
wierzyć.
Jaśmin
Moderator

Karma 0

A ja jestem córką czarownicy...

« Odpowiedz #28 : 02 Marzec 2010 r. 21:31:03 »

Ja znam. Teokrację ze mną w roli najwyższego zwierzchnika religijnego. Język

Dzięki temu wątkowi przypomniałem sobie, że w ogóle mają być wybory. Chichot

Wierzę w lot dzikich gęsi i dostojność ciszy, poznanie opowieści wiatru i zrozumienie istoty płomienia. W dwóch słowach: jestem wiedźmą.

Mod jest wredny, mod jest zły, mod ma bardzo ostre kły!
Behemot
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #29 : 02 Marzec 2010 r. 21:32:06 »

Sikorski w jednym z wywiadów powiedział też, że byłby za wprowadzeniem zakazu wieszania krzyży w miejscach publicznych, co też mi się nie spodobało. Symbole religijne w naszym narodzie są głęboko zakorzenione w historii i nie tylko. Większość naszego społeczeństwa to zdeklarowani chrześcijanie i na pewno taka ustawa wywołałaby wielką burzę.

Stary. Najbardziej nie mogę znieść ludzkiej obojętności na zło. Tej samej bestii, mniejszej lub większej, w czasie wojny i na co dzień przez ludzi hodowanej dla ludzi. Nie mogę się wyrwać, bo nie potrafię być obojętny.
— Ryszard Riedel
delirium_tremens
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #30 : 02 Marzec 2010 r. 21:33:35 »

A ja się zgadzam z tym zakazem, tyle , że z kolei ja czytałam jak powiedział, że 'niech zostanie jak jest'.
w Wyborczej byli porównywani.

[Jaśmin lover]

wierzyć.
Lukas_the_Great
Użytkownik

Karma -5

Some people play tennis, I erode the human soul.

« Odpowiedz #31 : 02 Marzec 2010 r. 21:33:57 »

Każdy, który nie śmierdzi parlamentaryzmem?

Symbole religijne w naszym narodzie są głęboko zakorzenione w historii i nie tylko. Większość naszego społeczeństwa to zdeklarowani chrześcijanie i na pewno taka ustawa wywołałaby wielką burzę.

Większość wzruszyłaby ramionami i ustawa przeszłaby bez echa wśród społeczeństwa.

nie chciałabym mieć prezydenta, który uważa, że homoseksualizm to wybór człowieka

Siskel and Ebert always give me two thumbs up!
delirium_tremens
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #32 : 02 Marzec 2010 r. 21:38:35 »

Wyjątkowo zgadzam się z Lukasem, jakoś nie sądzę, by u mnie w szkole ludzie się przeciw temu zakazowi buntowali ; )

[Jaśmin lover]

wierzyć.
LosAndziosxD
Moderator

Karma 0

Nie piję alkoholu i jem tylko kaszę.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #33 : 02 Marzec 2010 r. 21:39:14 »

Kpicie? Chyba nie znacie polskiego społeczeństwa %-))

Wierzę tylko w siebie.
Młodość. Miłość. Muzyka. Sport. Życie.
'Tell mommy I'm sorry, this life is a party, I'm never growing up ; )
delirium_tremens
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #34 : 02 Marzec 2010 r. 21:43:20 »

Kpicie? Chyba nie znacie polskiego społeczeństwa %-))
Ej, ale do szkoły mohery nie chodzą!
a więcej do powiedzenia chyba będą mieli ci których to dotyczy : P
ale tak wiem, o.dyrektor by pewnie małą propagandę zrobił w radyjku

[Jaśmin lover]

wierzyć.
Manveru
Użytkownik

Karma 0

Targam wnętrze.

« Odpowiedz #35 : 02 Marzec 2010 r. 21:53:23 »

Spora część społeczeństwa (myślę, że jakieś 30-40%) to katolicy nie tylko z deklaracji. Sam chętnie pojechałbym na manifę przeciw takiej ustawie. Nasza historia pokazuje, że najgłupsze, co możemy zrobić, to zżynać od zachodnich kultur. Wszystko było dobrze, dopóki żyliśmy na pohybel, dlaczego więc nie może być tak teraz?

Lepszy system? Dziś w epoce parlamentaryzmu trudno byłoby wprowadzić monarchię absolutną, zatem dobry byłby system w którym rządziłaby jedna osoba ze sztabem doradców, a parlament funkcjonowałby tylko dla opinii publicznej, coś jak w Rosji. Łatwiej jest do zmiany przekonać jedną osobę, niż np. 460. Taki system gwarantuje wyższą sprawność, większą szybkość i mniejszą biurokrację, przynajmniej najczęściej.

Nie rozumiem waszej nietolerancji wobec słuchaczy RM.

Alex
Użytkownik

Karma 0

...proszę...

« Odpowiedz #36 : 02 Marzec 2010 r. 22:12:33 »

Sikorski, Komorowski?
A kto to? Duży uśmiech
Ja się cholernie polityką nie interesuje.
Dobrze, że chociaż wiem jak wygląda prezydent Mrugnięcie

I nie idę głosować, nie wiem na kogo, nawet nie chce mi się patrzeć, przeglądać kandydatów.
Polityka ode mnie z daleka!
I szczerze, nie interesuje mnie to, żeby żyło nam się lepiej itd. Jak będzie źle to trudno, ja i tak tego nie dożyje.

Sikorski w jednym z wywiadów powiedział też, że byłby za wprowadzeniem zakazu wieszania krzyży w miejscach publicznych, co też mi się nie spodobało.
Mimo, że od jakiegoś czasu jestem nie praktykująca, to byłoby mi dziwnie, gdyby krzyże zniknęły. Mnie tam one nie przeszkadzają.

Poza tym Sikorski powiedział TAK całkowitemu zakazowi palenia w miejscach publicznych, i zakazowi in vitro oraz stwierdził, że przepuści każdą ustawę którą jego podwładni będą chcieli uchwalić.

Komorowski na odwrót, czyli pod moje zdanie : )
Mimo że nie palę, to to będzie dziwne. Gdzie niby wtedy palacze mają palić? Aczkolwiek było by fajnie z drugiej strony, bo te wszędobylskie pety by zniknęły ;P
In vitro to już wogóle bzdura. Polki wtedy pewno będą wyjeżdżać za granice, by sobie , powiedzmy taką 'operację' przeprowadzić.

No ale jak już wspomniałam, tak naprawdę polityka mnie nie interesuje. Wogóle ja nawet tak naprawdę nie wiem co się w naszym kraju dzieje Duży uśmiech

"Chodźcie i weźcie mnie.
Skopcie. Potnijcie. Zgwałćcie.
Byle mnie ktoś dotknął, z dowolnym uczuciem.
Nawet nienawiść jest lepsza od obojętności" Johanna Nilsson
Tęcza
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #37 : 02 Marzec 2010 r. 23:35:10 »

Sikorski, Komorowski?
A kto to? Duży uśmiech
Ja się cholernie polityką nie interesuje.
Dobrze, że chociaż wiem jak wygląda prezydent Mrugnięcie

I nie idę głosować, nie wiem na kogo, nawet nie chce mi się patrzeć, przeglądać kandydatów.
Polityka ode mnie z daleka!

Podpisuję się pod tym Mrugnięcie Nie znam ministrów, nie znam żadnej partii, wiem tylko kto jest prezydentem i premierem. I na tym moja wiedza się niestety kończy, a jakoś nie mam ochoty jej pogłębiać.

"Nigdy nie odkładaj do jutra przyjemności, którą możesz mieć dzisiaj."  Aldous Huxley
Inezka
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #38 : 03 Marzec 2010 r. 12:11:54 »

Do tej pory moim sympatykiem był Sikorski. Strasznie zawiodła mnie jego postawa w debacie niedzielnej. Bo takie atakowanie Kaczyńskiego w niczym mu nie pomogło. Swoją postawą pokazał, że łatwo poddaje się emocjom i jego działanie jest trudne do przewidzenia. Co nie jest odpowiednia cechą dla prezydenta. Na czas trwania kampani powinien "zawiesić" swoją działalność jako minister.  Sikorski ma dobrą pozycję w w środowisku międzynarodowym i doskonale zna języki obce. Ma bardzo dobre wykształcenie. Uważam, że trzeba całkowicie odsunąć Kaczyńskich od władzy.
« Ostatnia zmiana: 03 Marzec 2010 r. 13:36:49 wysłane przez Inezka » Zapisane

Wymyśliła sobie, ze będzie kiedyś tak cholernie szczęśliwą. I będzie...
Alex
Użytkownik

Karma 0

...proszę...

« Odpowiedz #39 : 03 Marzec 2010 r. 13:00:36 »

Uważam, że trzeba całkowicie odsunąć Kaczyńskich od władzy.
To to chyba każdy wie Duży uśmiech

"Chodźcie i weźcie mnie.
Skopcie. Potnijcie. Zgwałćcie.
Byle mnie ktoś dotknął, z dowolnym uczuciem.
Nawet nienawiść jest lepsza od obojętności" Johanna Nilsson
Behemot
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #40 : 04 Marzec 2010 r. 20:25:08 »

Ej, ale do szkoły mohery nie chodzą!
a więcej do powiedzenia chyba będą mieli ci których to dotyczy : P
ale tak wiem, o.dyrektor by pewnie małą propagandę zrobił w radyjku
Krzyż nie może się równać moher!
Do szkoły mohery nie chodzą, sam jestem wierzący, praktykujący, natomiast RM to dla mnie bagno i Kościół za takie poglądy mnie nie potępi. Ale wracając do krzyża: dla krzyża należy się szacunek chociażby ze względu na nszą historię, kto wie, czy gdyby nie rola Kościoła i krzyża, nieodłącznego znaku wszystkich protestów i manifestacji robotniczych w czasach PRL żylibyśmy dziś w wolnej Polsce? Uważam, że trzeba docenić ofiary tamtego systemu (ks. Popiełuszko, ks. Suchowolec, czy także osoby świeckie), które walczyły (wtedy może nieświadomie), ale o naszą przyszłość. Zapytajcie chociażby Waszych rodziców, co sądzą na ten temat. Nie możemy ulegać ślepej modzie z zachodu! Ja, uczestnicząc w kilku wymianach młodzieży spotkałem się naprawde z ogromnym szacunkiem, podziwem i uznaniem dla mojej wiary, nikt mnie nie wytykał palcem, nie wyśmiewał, kiedy w niedzielę wybrałem się do kościoła, przeciwnie, większość była tym nawet zainteresowana, niektórzy poszli ze mną, chociażby z czystej ciekawości, ale czułem się wtedy wspaniale, że mogłem im pokazać część naszej polskiej historii i tradycji.

Stary. Najbardziej nie mogę znieść ludzkiej obojętności na zło. Tej samej bestii, mniejszej lub większej, w czasie wojny i na co dzień przez ludzi hodowanej dla ludzi. Nie mogę się wyrwać, bo nie potrafię być obojętny.
— Ryszard Riedel
kryptonite
Użytkownik

Karma 0

Love me, when I'm gone...

« Odpowiedz #41 : 06 Marzec 2010 r. 13:29:13 »

Wiadomo właśnie, że Radio Maryja powie, żeby głosować na Kaczyńskiego. Siostra mojej babci w ostatnich wyborach zagłosowała właśnie na obecnego prezydenta i ochrzaniła mojego dziadka, że wybrał Tuska grożąc, ze pójdzie do piekła, bo tak w radiu mówili. Żal Język

Jesli miałabym wybierać między Komorowskim a Sikorskim, wybrałabym tego pierwszego. Sikorski jest zbyt pewny siebie i to mnie w nim drażni.

I want to get away, I want to fly away, YEAH!!!
ND-MW
Użytkownik k.

Karma -4

« Odpowiedz #42 : 13 Marzec 2010 r. 21:54:53 »

Nie wiem na kogo zagłosuję w pierwszej turze. Prawdopodobly (słowo wymyślone przez pewnego maturzystę na rozszerzonym ustnym z angola) będzie to Marek Jurek, o ile wystartuje. W II postawię na Kaczyńskiego, ale będzie to głos przeciwko PO, a nie za Kaczyńskim, który w moich oczach stracił wszystko.
Manveru
Użytkownik

Karma 0

Targam wnętrze.

« Odpowiedz #43 : 13 Marzec 2010 r. 22:37:09 »

Nie wiem na kogo zagłosuję w pierwszej turze. Prawdopodobly (słowo wymyślone przez pewnego maturzystę na rozszerzonym ustnym z angola) będzie to Marek Jurek, o ile wystartuje. W II postawię na Kaczyńskiego, ale będzie to głos przeciwko PO, a nie za Kaczyńskim, który w moich oczach stracił wszystko.

Dość rozsądnie. Wolę nie rzucać nazwiskami, ale pewnie zrobiłbym podobnie. Szkoda, że Jurek ma słabą reklamę i jest mało medialny, przez to będzie mieć małe szanse.

ND-MW
Użytkownik k.

Karma -4

« Odpowiedz #44 : 13 Marzec 2010 r. 22:51:19 »

Zrobił 2%, a jedyną kampanię zafundował mu swoją głupotą Farfał. Jurek to silna osobowość ważna na prawicy, te wybory mają posłużyć temu, aby pokazać, że mamy jednego lidera na tej stronie sceny politycznej (ani PiS, ani tym bardziej PO nie mają za wiele wspólnego z prawica, taką w Polsce była Chjena).
Alizei
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #45 : 14 Marzec 2010 r. 02:52:06 »

Niestety, zabraknie mi 2 m-cy do osiemnastki w dniu wyborów, więc głosować nie będę mogła, ale że się tym interesuję to odważę się wypowiedzieć swoje zdanie Mrugnięcie

Jestem raczej centralna, ale skręcam w lewo. Lewica jednak dała ciała wystawiając Szmajdzińskiego, który miał jakieś poważanie może 9 lat temu, ale teraz jest postacią bez charyzmy i realnego poparcia obywateli, która nie ma szans zaistnieć znowu w mediach i nic nie da porównywanie go do Kennedy'ego.

Jeśli chodzi o Sikorskiego to zauważyłam, że stowarzyszenie młodzi demokraci raczej popiera jego niż drugiego kandydata na kandydata do wyborów prezydenckich. Rzeczywiście, jak już zostało wspomniane, ma dyplom prestiżowej uczelni, zna języki, ma wykształconą żonę (chociaż niektórym Polakom może przeszkadzać, że jest amerykańską żydówką) jest bardzo kontaktowy, energiczny... ma niestety jeden defekt - przyjął z powrotem polskie obywatelstwo dopiero w 2006 roku, jeśli mnie pamięć nie myli. Poza tym, on nie będzie marionetką PO, w przeciwieństwie do Komorowskiego, który jest w Platformie od początku i jest dość niegroźny dla Tuska. Obecny marszałek jest (jak dla mnie) dość nijaki.

Na PiS może jednak spuszczę zasłonę milczenia, bo chyba jednak większość z nas ma podobną opinię co do obecnej głowy państwa i jej opcji politycznej.

Pozostają jeszcze inni kandydaci, którzy i tak nie mają szans. Pewnie wystartuje Giertych, Jurek, Bubel, Pawlak, a jeśli chodzi o Leppera... już go kładzie seksafera ;p

pzdr

Wanting to be someone else is a waste of person you are- Kurt Cobain
ND-MW
Użytkownik k.

Karma -4

« Odpowiedz #46 : 14 Marzec 2010 r. 13:41:35 »

Bubel jest fajny, taka krzyżówka Hitlera i Halamy. Nazista robiący kabaret na poziomie poniżej zera bezwzględnego.

Sikorski to zwykły karierowicz, facet bez poglądów i wartości, poza tym nic tak naprawdę nie zrobił. Komorowski to grzeczna marionetka.

Na Jurka zagłosuje, bo już 3-4% to kapitał przed wyborami parlamentarnymi, żeby miał jeszcze liberalniejsze spojrzenie na gospodarkę.
Inezka
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #47 : 16 Marzec 2010 r. 22:57:23 »

A ja po obejrzeniu "Władcy marionetek" nie mam ochoty już w ogóle głosować.

Wymyśliła sobie, ze będzie kiedyś tak cholernie szczęśliwą. I będzie...
wolf999
Użytkownik

Karma 0

« Odpowiedz #48 : 17 Marzec 2010 r. 20:18:57 »

Ędward Ącki jest pewniakiem. Nie ma siły która by sprawiła, że nie wygra. Ędward Ącki jest the best xD
Manveru
Użytkownik

Karma 0

Targam wnętrze.

« Odpowiedz #49 : 17 Marzec 2010 r. 20:33:25 »

Taa, chyba, że wystartuje Kononowicz. Wtedy nie będzie sposobu na wygraną dla kontrkandydatów Mrugnięcie

Strony: 1 [2] 3 4 ... 19   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.049 sekund z 19 zapytaniami.